• Matias Nordahl Carlsen

La egg etter 20 dager på Live TV!

Oppdatert: 22. mars 2019


Etter 20 dager på direktesendt TV la endelig ørneparet Baron Blå og Baronesse Barfot sitt første egg for året, på tirsdags kveld.- Det blir spennende å se om det blir flere egg, og om hvor mange av ungene som overlever, sier Svein Junge fra Streambird Pro, som har vært initiativtaker og primus motor for streamingen fra ørneredet.


Programmet handler om havørneparet Baron Blå og Baronesse Barfot, og deres hekkeperiode på øya Smøla utenfor Kristiansund. I løpet av de neste dagene vil vi finne ut om det kommer flere egg eller ikke, så skal eggene ruges og passes på til de klekker 38 dager etter at de ble lagt.


- De siste årene har de lagt to egg, men det har bare vært en av ungene som klarte å overleve, så det hadde jo vært artig om de hadde klart å få 2 unger som begge overlevde barndommen, fortsetter Junge.


Etter at eggene er klekket bor ørneungene 10-11 uker hjemme før de flytter ut av reiret.

Junge forteller videre, at dette paret har vært veldig stabile i forhold til mange av de andre ørneparene i området. Mange av havørnparene har til og med flere reir som de veksler mellom å bruke. Baronen og Baronessen har fått fram unger hver sesong siden de flyttet inn i reiret sitt.


- Det er rett og slett utrolig hvor stabile dette ørneparet er, avslutter Junge entusiastisk.


Ørna eller egget? kan du se på Norway Live hver dag fra kl 12-14 og fra 16-18.

Om du vil se mer av Baronen og Baronessen kan du gå inn på streambird.no.


Under kan du se øyeblikket egget kom til verden:

Kameraet er satt opp av Streambird Pro AS i samarbeid med NEAS og WildPhoto Norway.


199 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram