• Matias Nordahl Carlsen

IKEA satser på sakte-TV!

"The IKEA Sleep Ship Slow TV"


- I Australia sliter en av fire med å sove.

- Ikea lanserer sakte-TV program for å hjelpe folk å finne roen.


I programmet, som har hentet inspirasjon fra norsk sakte-TV, følger vi et skip lastet med Ikea-produkter på vei til Australia. Programmet skal vare i 14 dager, eller 336 timer og vil følge produktene fra sjø til land og truck til butikk. Lydbildet i sendingen kommer fra bølgene som slår mot båten, mens Sara og Kent leser høyt fra Ikea 2020 katalogen på engelsk med svensk aksent. Lydsporet som er lest inn i ASMR-stil, kan lastes ned separat, for de spesielt interesserte. (Last ned sound track - http://ow.ly/VRxZ30pvyFh)


Programmet startet 12 september og avsluttes med åpningen av Ikea Australias egen søvn-festival den 26 september.


Det direkteoverførte sakte-TV konseptet føyer seg inn i rekken over content marketing stunts Ikea har laget rundt Australienernes søvnproblemer. Tidligere i år lanserte kjeden en “sleep-podcast” som har blitt lastet ned 58000 ganger globalt.


Dette er ikke første gang IKEA har laget litt annerledes TV-produksjon. For to år siden lanserte de en 25 minutter lang ASMR - hviske video. Dette er en forkortelse for Autonomous Sensory Meridian Response eller «hjerneorgasme», og er en følelse som beskrives som en lett, deilig iling, som brer seg fra hodet og nedover ryggraden. Se mer under:


Ikea har funnet ut at veldig mange i Australia prøver å finne løsninger på sine søvnproblemer. Ved å hjelpe sine kunder med å løse disse problemene, tilbyr Ikea sine kunder mer enn bare en seng og en dyne.


I følge søvn-spesialist Justin Hundloe er en av de største grunnene til at flere ikke får sove, er Netflix. Det er fort gjort for folk å bli hekta på nye programmer, være våken for lenge og se på Netflix fra sengen. Dette kan skape en underbevisst link mellom det å være i seng og det å være våken å konsumere innhold.


Søvnproblemer er ikke unikt for Australia. I en artikkel i Aftenposten i fjor forteller Siri Waage, som er senterkoordinator ved Nasjonal kompetansetjeneste for søvnsykdommer (SOVno) at i Norge sliter en av tre med søvnen og 10 prosent av befolkningen får kroniske søvnproblemer.


Det er vanskelig å si mye om de langsiktige negative effektene av søvnmangel, men mye tyder på at for lite søvn er et problem for helsen.

- Rundt 100.000 nordmenn er rapportert å ha sovnet bak rattet, sa Waage til aftenposten i nevnte artikkel.


Kanskje Ikea burde lansere søvn-festival i Norge også?

Her har vi i allefall en sakte-TV kanal!


Har du problemer med å sove kan du også sjekk ut vår spilleliste fra "Velkommen ombord". Der finner du rundt 30 timer med hav, motordur og en veldig rolig og forklarende voice over.

Send oss gjerne tips til hva du liker å se på når du skal sove!
93 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram