• Matias Nordahl Carlsen

Fantastiske nærbilder av havørnbabyer som blir matet.

For de som har fulgt med på Norway Live i det siste, så har de aller fleste fått med seg at havørnfamilien som vi har fulgt siden starten av mars, har doblet seg i antall og gått fra 2 til 4 medlemmer. Foreløpig ser begge ungene friske og sterke ut og håpet om at begge vil overleve barndomen bare øker og øker. Selv om Baron Blå og Baronesse Barfot har fått fram en eller to unger siden de ble kjønnsmodne, er det 4 år siden sist to unger greide seg gjennom de første månedene i reiret.


I videoen under kan du se nærbilder av den stolte havørnpappaen Baron Blå i det han mater de to velskapte ungene sine.


Sakte-TV programmet, Ørna eller Egget har blitt sendt 4 timer hver dag siden 1. mars og vi nærmer oss 276 timer med direktesendt TV fra ørnereiret på Smøla. Og når man ser på hvor små ungene fortsatt er, skjønner man at programmet kommer til å fortsette i mange timer, dager og uker til.


Svein Junge, fra Streambird, som leverer programmet til Norway Live, sier at vi får vite hvilke kjønn ungene har i begynnelsen av Juni, etter at noen sakkyndige har vært å tatt en titt i reiret.


Du kan se hvordan ørnebabyene bli oppdratt live fra reiret på Smøla, på Norway Live, klokken 12.00 - 14.00 og 16.00 - 18.00. Eller så kan du følge ørnene hele døgnet inne på Streambird.no.

107 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram